Reka Kaapeli 

Reka Kaapeli siirtyi 26.4.2023 osaksi Nexans konsernia. Reka Kaapeli valmistaa kaapelia teollisuuden, rakentamisen, sähkönsiirron sekä laitevalmistajien tarpeisiin. Reka Kaapelin päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaat ja Baltia. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 270 henkilöä.

Reka Kaapelin vahvuuksia ovat hyvä, pitkäaikainen yhteistyö asiakkaidensa kanssa, vahva markkinoiden tuntemus, aktiivinen asiakaspalautteeseen pohjautuva tuotekehitys sekä jatkuva tuotannollisen osaamisen kehittäminen.

Reka Kaapeli valmistaa sähkökaapeleita 75 V:n tiedonsiirtokaapeleista 170 kV:n suurjännitemaakaapeleihin. Tuotantolaitokset sijaitsevat Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla. Yhtiöllä on myyntiyhtiötä Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tuotteita markkinoidaan seuraavien brändien alla:

FlameRex- Keski ja suurjännitekaapelit
Palonkestävät kaapelit
Dry Rex
Keski- ja suurjännitekaapelit
DryRex Nordic Wind logo
Tuulivoimakaapelit
Literex
Halogeenittomat kaapelit
PowerRex- verkonasennuskaapelit
Verkonasennus -kaapelit
Reka - vakiokaapelit logo
Vakiokaapelit

Keuruulla valmistetaan asennus-, ohjaus-, liitäntä-, kytkentä- ja tiedonsiirtokaapeleita. Merkittävän osan tehtaan tuotannosta muodostavat palonkestävät ja halogeenittomat kaapelit, jotka soveltuvat kriittisiin tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä, ja joissa evakuointi palon sattuessa on hankalaa. Keuruulla hoidetaan myös kaikkien tehtaiden yhteinen kuparilanganveto, ja moderni logistiikkakeskus lähettää valmiit tuotteet sovitusti asiakkaille.

Riihimäen tehtaalla valmistetaan keski- ja suurjännitekaapeleita. Riihimäellä on panostettu viime vuosina erityisesti tuulivoimakaapeleihin.

Hyvinkään tehdas on erikoistunut 1 kV:n voimakaapeleiden valmistukseen, joista suuri osa menee pienjänniteverkon maakaapelointiin.

Tuotekehitystä tehdään Hyvinkäällä ja Keuruulla, testauslaboratoriot sekä polttoteustauslaboratorio sijaitsevat Keuruulla

Reka Kaapeli on aktiivinen toimija yhteiskunnassa. Yhtiö on mukana muun muassa sähköalan Hyvinvointia Sähköllä Visio 2030 -hankkeessa sekä kaapelivalmistajien kattojärjestössä Europacablessa.

Lisätietoja: www.reka.fi